Využití vedlejších produktů zpracování kávy

Autor: Kristýna Panušková Uveřejněno: 18.08.2022

Káva - při její výrobě a zpracování dochází k produkci obrovského množství vedlejších produktů. Jak se dál využívají se dozvíte v odborném článku Kristýny Panuškové.

Vedlejší produkty při výrobě tohoto nápoje mají širokou škálu využití.

  • Na výrobu biopaliva
  • Jako substráty pro pěstování hub
  • Pro výrobu hnojiva
  • Slouží jako materiál na výrobu obalů, oblečení nebo izolací
  • Jako ubstráty pro bioprocesy jako je produkce enzymů
  • Používají se i listy - na způsob pití čaje se zalijí vodou
  • Květy a především jejich vůně slouží v pekárnách jako voňavá přísada do pečiva
Zajímavý článek s podrobnostmi najdtete na našem novinkovém blogu.

 

Tento web používá soubory cookie.

Soubory cookie používáme k personalizaci obsahu a reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze naší návštěvnosti. Informace o vašem používání našich stránek také sdílíme s našimi partnery v oblasti sociálních médií, reklamy a analýzy, kteří je mohou kombinovat s dalšími informacemi, které jste jim poskytli, nebo které shromáždili při vašem používání jejich služeb.

Zakázat vše
Upravit jednotlivě
Povolit vše